12/3/16

Σαρδέλες με φέτα στον φούρνο

Υλικά:
10 σαρδέλες, καθαρισμένες σε φιλέτο
100 γρ. φέτα τριμμένη
½  κόκκινη πιπεριά
1 κλωναράκι μάραθος
1/2 σκελίδα σκόρδο
ρίγανη

αλάτι - πιπέρι
Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
χυμός από 1 λεμόνι

Οδηγίες Μαγειρέματος
1. Φιλετάρουμε τις σαρδέλες (ή τις παίρνουμε έτοιμες φιλεταρισμένες)
2. Ετοιμάζουμε τη γέμιση, βάζοντας σε ένα μπολ τη φέτα, την ψιλοκομμένη πιπεριά, το σκόρδο, τον μάραθο, τη ρίγανη, λίγο πιπέρι και το ελαιόλαδο
3. Γεμίζουμε την κάθε σαρδέλα με μισό κουταλάκι από τη γέμιση και την κλείνουμε με μία οδοντογλυφίδα
4. Τοποθετούμε τις σαρδέλες κολλητά σε ένα πυρέξ, με τη γέμιση προς τα πάνω
5. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ελαιόλαδο από πάνω, και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180-200° C. 
-->
6. Σερβίρουμε με λαδολέμονο και ρίγανη
altis