13/3/16

Αλμυρά καταϊφάκια σπέσιαλ

Μια συνταγή της Ντίνας Νικολάου σπέσιαλ! Τυχαίο, ΔΕΝ νομίζω!

Τι χρειαζόμαστε:
500 γρ. φύλλο καταϊφι
1 φλ. βιτάμ λιωμένο
Γέμιση
1 1/2 φλ. ανθότυρο
2 φλ. γραβιέρα τριμμένη

1/2 φλ. ροκφόρ ή όποιο άλλο μας αρέσει
1 φλ. δυόσμο
3 αυγά
πιπέρι, πάπρικα
Κρέμα
2 αυγά
2 φλ. γάλα εβαπορέ
Πώς το κάνουμε:
Βήμα 1) Ενώνουμε τα τυριά με τα αυγά, προσθέτουμε τον δυόσμο, πιπέρι, πάπρικα, ανακατεύουμε καλά τα υλικά να ενωθούν.
Βήμα 2) Παίρνουμε λίγο καταϊφι, το ξένουμε, απλώνουμε και βάζουμε 1κ.γέμιση.
Βήμα 3) Τυλίγουμε ΚΑΛΑ, σφιχτά σε ρολό προσέχοντας να μη βγαίνει η γέμιση. Φτιάχνουμε 30 με 35 ίδια καταϊφάκια. Λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε τα καταϊφάκια πλάι,πλάι.
Βήμα 4) Λιώνουμε το ένα φλ.βιτάμ και όπως είναι καυτό το ρίχνουμε πάνω σε κάθε καταϊφι.
-->
Βήμα 5 5) Χτυπάμε τα δύο αυγά με το γάλα, ρίχνουμε απάνω και ψήνουμε στους 180β. να ροδίσουν, περίπου 45 λεπτά, ανάλογα το φούρνο.
sintagespareas