25/3/16

Μπακαλιάρος αγιορείτικος

ΥΛΙΚΑ
800 γρ. μπακαλιάρο, καθαρισμένο και ξαρμυρισμένο
1 κιλ. κρεμμύδια ξερά, κομμένα σε ροδέλες
½ κιλ. πατάτες σε φέτες ελαφρώς τηγανισμένες
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
12 δαμάσκηνα ξινά
Παρθένο Σησαμέλαιο

Πιπέρι σπυρί, μπαχάρι σπυρί, χυμό από δύο λεμόνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια σε Παρθένο Σησαμέλαιο και ρίχνουμε το μπαχάρι και το πιπέρι. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε νερό για να βράσουν τα κρεμμύδια. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνουμε τον πελτέ της ντομάτας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Στη συνέχεια τοποθετούμε τις πατάτες στη βάση της κατσαρόλας, απλώνουμε το μπακαλιάρο και στα κενά βάζουμε τα δαμάσκηνα. Δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το φαγητό για 10΄. Κατά διαστήματα ανακινούμε την κατσαρόλα χωρίς να ανακατεύουμε με κουτάλι.
-->
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού, φροντίζοντας να πάει σε όλο το φαγητό. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
haitogloubros