12/3/16

Γλασαρισμένη Τάρτα Σοκολάτας Κόλαση

Τι χρειαζόμαστε:
Για την ζύμη:
350 γρ. μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα
75 γρ. βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
Για την γέμιση:
300 ml. κρέμα γάλακτος

255 γρ. κουβερτούρα (με περιεκτικότητα σε κακάο λιγότερη του 65%) ή μισή-μισή κουβερτουρα και σοκολάτα γάλακτος
2 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
1/4 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. κονιάκ
Για το γλάσο:
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. κουβερτούρα
1 κ.γ. σιρόπι καλαμποκιού
1 κ.σ. ζεστό νερό
2 μπανάνες και όση κρέμα γάλακτος περισσεψε χτυπημένη σε σαντυγί (προαιρετικά)

Πώς το κάνουμε:
Για τη ζύμη, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς και τοποθετούμε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
Αναμειγνύουμε το μπισκότο με το βούτυρο.
Τοποθετούμε το μείγμα στο σκεύος και πιέζουμε καλά να πάει παντού.
Ψήνουμε περίπου 10 λεπτά ώστε να στεγνώσει λίγο και να "στέκεται".
Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει 20λεπτα.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος κι αφού σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά.
Σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά, την βανίλια και το αλάτι και ύστερα τα βάζουμε κι αυτά στο κατσαρολακι ανακατεύοντας συνεχώς.
Βάζουμε τη γέμιση στην ταρτιερα και ψήνουμε 20-25 λεπτά έτσι ώστε να σκληρύνει στα τοιχώματα αλλά στο κέντρο να είναι ακόμα υγρή.
Αφήνουμε την τάρτα να κρυώσει εκτός φούρνου για 1 ώρα (τότε θα σκληρύνει και στο κέντρο.
Για το γλασσο, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε την κουβερτούρα, ύστερα και το σιρόπι και τέλος την 1 κουταλια ζεστό νερό.
-->
Περιχύνουμε την τάρτα με το γλάσο και την αφήνουμε 1 ώρα στο ψυγείο ώστε να σταθεί.
Εάν θέλουμε διακοσμούμε με μπανάνα κομένη σε ροδέλες και σαντιγί.

Λίγα μυστικά ακόμα
Ιδανικό σκεύος: ταρτιερα διαμέτρου 22cm και ύψους 2,5cm.
Όταν ρίξουμε το γλάσο γυρίζουμε την φόρμα κάθετα και χτυπάμε στο πλάι ωστε να πάει παντού. Δεν ειναι λίγο, απλά χρειάζεται να κάνε μόνο ενα λεπτό "φίλμ" από πάνω.
Τη συνταγή την βρήκα εδώ, αλλά την "πείραξα" αρκετά ωστε να μας ταιρίαζει.