7/3/16

Τάρτα με γέμιση μπουγάτσας και φράουλες

Με ωραία τριφτή βάση που μοσχοβολάει βούτυρο, αφράτη κρέμα με τα αρώματα της βανίλιας και του λεμονιού και διακοσμημένη με δροσερές αρωματικές φράουλες αυτή η τάρτα θα γίνει η εμμονής σας!
Υλικά για 8 άτομα
Για τη ζύμη
125γρ. βούτυρο LURPAK σε θερμοκρασία δωματίου
65γρ. ζάχαρη άχνη
250γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 αβγό μεσαίο
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
100γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αβγά
120γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
Ξύσμα από ένα λεμόνι
1 γεμάτη κουτ. σούπας βούτυρο LURPAK
για τη διακόσμηση
250γρ. φράουλες
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βάζετε το γάλα σε κατσαρολάκι και το τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά μαζί με το ξύσμα του λεμονιού.
Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τις βανίλιες σε ένα μπολ, προσθέτετε το σιμιγδάλι και συνεχίζετε το χτύπημα προσθέτοντας λίγο νερό για να γίνει ρευστό το μείγμα.
Παίρνετε μια κουτάλα ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και το ανακατεύετε κι αυτό στο μείγμα των αβγών πριν το ρίξετε όλο μαζί στην κατσαρόλα. Ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα μέχρι να πάρει βράση η κρέμα και να πήξει. Εκτός φωτιάς ανακατεύετε μέσα το βούτυρο κι αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
Για τη ζύμη της τάρτας: 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο σας. Τοποθετείτε πάνω τη ζύμη και την πιέζετε με το χέρι να ανοίξει. Τοποθετείτε από πάνω δεύτερο κομμάτι λαδόκολλας και με τον πλάστη, την ανοίγετε σε λεπτό φύλλο πάχους 3χιλ.
Αφαιρείτε την πάνω λαδόκολλα, αναποδογυρίζετε τη ζύμη στην ταρτιέρα και καλύπτετε με αυτή τη βάση και τα πλαϊνά της τοιχώματα. Αφαιρείτε προσεκτικά και τη δεύτερη λαδόκολλα και κόβετε τη ζύμη που εξέχει τριγύρω.
Αδειάζετε μέσα την κρέμα που ετοιμάσατε. Πασπαλίζετε την επιφάνεια της με λίγη ζάχαρη και ψήνετε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει ελαφρά η ζύμη σας και να πάρει κατά τόπους χρώμα η γέμιση.
-->
Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει και διακοσμείτε με φράουλες κομμένες στη μέση. Πασπαλίζετε την τάρτα με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε κόβοντας τρίγωνα κομμάτια.
sweetly