4/4/16

Στριφτάρια με ταχίνι και σοκολάτα

υλικά
6 φύλλα Βηρυτού
6 κουτ. σούπας Χωριό ελαιόλαδο Ορεινές Περιοχές
2 φλιτζ. ταχίνι
200 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
1 κουτ. γλυκού κανέλα, σκόνη

Για το σιρόπι

500 γρ. ζάχαρη
300 ml νερό
χυμό από ½ λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας

εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και βράζουμε για 5 λεπτά (από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε το ταχίνι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Απλώνουμε ένα φύλλο Βηρυτού στον πάγκο και το αλείφουμε με ταχίνι. Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο και το αλείφουμε και αυτό. Σκορπίζουμε αρκετή τριμμένη σοκολάτα. Διπλώνουμε τα φύλλα στη μέση (από την φαρδιά πλευρά) και μετά τυλίγουμε σε ρολό. Κόβουμε σε κομμάτια περίπου 10 εκ. το καθένα.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Βγάζουμε τα στριφτάρια από το φούρνο και ραντίζουμε με το κρύο σιρόπι. Τα αφήνουμε για 5 λεπτά και τα τοποθετούμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη σοκολάτα και σερβίρουμε.
-->
Μία συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου για την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα» – Επεισόδιο «Εύβοια». Δείτε το βίντεο της συνταγής μέσω ΣΚΑΙ web TV (video on demand).
minervahorio