13/4/16

Καριόκες νηστίσιμες

Υλικά (Σερβίρει 20)
500 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
2 κ. σούπας κακάο
1/4 κ. γλυκού κανέλα
4 κ. σούπας κονιάκ

250 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
150 γρ. μπισκότα

Εκτέλεση συνταγής
Βάζουμε την ζάχαρη, το νερό, το κακάο και την κανέλα σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να πάρει βράση.
Σπάμε σε κομματάκια τα μπισκότα.
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, κονιάκ, καρύδι, μπισκότα και ανακατεύουμε καλά να γίνει ζύμη.
Κάνουμε την ζύμη για καρίοκες σε ένα μακρόστενο ρολό (σαν να φτιάχναμε μωσαικό - κορμό) ,τυλίγουμε σε λαδόκολλα για να διατηρήσει το σχήμα και το αφήνουμε για δύο ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Κόβουμε σε φέτες των 4 εκατοστών και τις βουτάμε την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει.
Τις απλώνουμε σε μια λαδόκολλα μεχρι να στεγνώσουν τελείως.
Βουτάμε τις καριόκες σε λιωμένη κουβερτούρα να καλυφθούν. Τις αφήνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και να κρυώσουν καλά.

Σημειώσεις συνταγής
Οι καριόκες διατηρούνται σε δροσερό σημείο και όχι στο ψυγείο κατα προτίμηση.
-->
Αν θέλουμε να τις παρουσιάσουμε για δώρο, μπορούμε να τυλίξουμε τις νηστίσιμες καριόκες μας σε χαρτάκια όπως αυτές που αγοράζουμε από το ζαχαροπλαστείο.
sidages