28/9/17

Αγκινάρες "μουσακά"

Ο μουσακάς είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά !!!όμως δεν μου αρέσει να μαγειρεύω λαχανικά εκτός εποχής.
Γιαυτό και τώρα που υπάρχουν πολλές αγκινάρες έφτιαξα μια παραλλαγή μουσακά με αγκινάρες.
Υλικά
  • 8 τρυφερές αγκινάρες
  • Χυμό λεμονιού
  • 400 γραμ. κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 300 γραμ. ψιλοκομμένα ντοματάκια
  • Αλάτι , φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • 1/3 φλιτζάνι λάδι
  • Για τη σάλτσα
  • 500γραμ. γιαούρτι σακούλας
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί (Ρεγγάτο ή κεφαλοτύρι)
Διαδικασία
  • dscn0208_800x600_400
  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις τοποθετούμε σε νερό με λεμόνι κατά τα γνωστά. Κρατάμε και τα κοτσάνια τους αν είναι τρυφερά.
  • Σε αλατισμένο νερό βράζουμε τις αγκινάρες για 10 λεπτά. Τις σουρώνουμε σε σουρωτήρι.
  • Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο με λίγο νερό και βράζει.
  • Προσθέτουμε το λάδι (κρατώντας 2-3 κουταλιές) σοτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε και τον κιμά. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε τα ντοματάκια αλάτι πιπέρι και πολύ λίγο νερό.
  • Βράζουμε τον κιμά μέχρι να τελειώσει η σάλτσα του και να μείνει στεγνός.
  • dscn0212_800x600_400Σε τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και περνάμε ελαφρά τις αγκινάρες.
  • Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και στρώνουμε σε ταψί ή πυρέξ τις μισές.

  • Από πάνω στρώνουμε τον κιμά και ξανά από πάνω τις υπόλοιπες αγκινάρες.
-->
  • Σε μπόλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι και τα ¾ του τυριού και λίγο πιπέρι..
  • Όταν έχουμε μια ομοιογενή σάλτσα την στρώνουμε πάνω από τις αγκινάρες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα για 30-35 λεπτά.
  • Από το greekmasa
loading...