5/11/15

Κορνίζα στον τοίχο

Η διακόσμηση του τοίχου είναι σχετικά εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν ο χώρος είναι μικρός και ζεστός. Με τις κατάλληλες κορνίζες και με φωτογραφίες από τα αγαπημένα μας πρόσωπα και στιγμές, μπορούμε να ξεκινήσουμε το γέμισμα του τοίχου.
Ο πιο εύκολος τρόπος για να τοποθετήσουμε κορνίζες στον τοίχο, είναι να πειραματιστούμε με
πρόχειρα πλαίσια. Αυτό θα μας γλυτώσει από λάθη, ζημιές και ανακατωσούρα.
Πάνω σε ενα χαρτόνι αποτυπώνουμε τα μεγέθη από τις κορνίζες που έχουμε, έπειτα κόβουμε τα χάρτινα πλαίσια με ψαλίδι και τέλος τα δοκιμάζουμε στον τοίχο που μας ενδιαφέρει. Τα κολλάμε πρόχειρα με χαρτοταινία πάνω στον τοίχο και τα μετακινούμε μέχρι να βρούμε το κατάλληλο στυλ που μας αρέσει.
Σε πολλές των περιπτώσεων μπορούμε να πειραματιστούμε περισσότερο, να βάλουμε παράλληλα με τις κορνίζες επιπλέον διακοσμητικά αντικείμενα. Τα σύμβολα και τα ανάγλυφα είναι τα πιο συνηθισμένα.
Η φωτογραφία όσο μεγαλύτερο μέγεθος έχει, τόσο μικρότερο κάδρο χρειάζεται. Επίσης, σε ανοιχτόχρωμα δωμάτια, το χρώμα από τα κάδρα είναι πιο σκοτεινά, ενώ σε τοίχους με σκούρα χρώματα οι κορνίζες δείχνουν περισσότερο σε λευκό χρώμα. Σε τοίχους με απαλά χρώματα, το χρυσό στο πλαίσιο της κορνίζας είναι ιδανικό.
Σε περίπτωση που θέλουμε να τοποθετήσουμε φωτογραφίες στον τοίχο αλλά χωρίς την χρήση πλαισίου, τότε καλό θα είναι οι φωτογραφίες να είναι συγκεντρωμένες μαζί, σε συγκεκριμένο σχήμα.
-->
Με αυτόν τον τρόπο δημιουργούμε την αίσθηση του κολάζ φωτογραφιών, ενός ολοκληρωμένου σχηματικού πίνακα.
spitikaidiakosmisi