12/12/15

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: Ξύλινες κρεμαστές ΧΙΟΝΟΝΙΦΑΔΕΣ

Ιδιαίτερα απλό στην κατασκευή του γιορτινό διακοσμητικό από το craftynest.com, σχεδόν σαν χειροτεχνία παιδική, με ελάχιστο κόστος αλλά πολύ όμορφο τελικό αποτέλεσμα στον στολισμό εσωτερικών χώρων, παραθύρων κλπ. κατάλληλο και για τον στολισμό επαγγελματικών χώρων για τους οποίους μπορείτε και να ...μεγενθύνετε την κατασκευή
δημιουργώντας τέτοιες χιονονιφάδες σε πολύ μεγάλο μέγεθος. 


public.gr
Μοναδικό τους υλικότα απλά ξυλαράκια γιακατασκευές, μοιάζουν πολύ με τα ξυλάκιαπαγωτού και θα τα βρείτε σε όλα τακαταστήματα με είδη για κατασκευές-χόμπυ σε συσκευασίεςπολλών τεμαχίων. 
Δείτε ενδεικτικά εδώ και εδώ  δύο τέτοια προϊόντα. 
Επιπρόσθετα θα χρειαστείτε μόνο θερμοκολλητικό πιστόλισιλικόνης.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια ισχυρή κόλλα γενικής χρήσης, όμως σε τέτοιου είδους κατασκευές το πιστόλι θα σαςδιευκολύνει αφάνταστα κάνοντας τις κολλήσεις αμέσως, με ακρίβεια και απολύτως σταθερά


Για να δημιουργήσετε το σχήμα της χιονονιφάδας απόξυλάκια υπάρχουν πολλοίδιαφορετικοί τρόποι-σχέδια και επειδή αυτού του τύπου τα διακοσμητικάαναδεικνύονται πολύ καλύτερα αν στο ίδιο σημείο τοποθετήσετε 2-3 και όχι ένα μόνο του, μια ιδέα είναι να επιλέξετε 2 τουλάχιστον σχέδια δημιουργώντας νιφάδες και σε ελαφράδιαφορετικό μεταξύ τους μέγεθος


Οι  διαφορές στους σχηματισμούςξεκινούν  από τον τρόπο που θασυνθέσετε με τα ξυλάκια το κεντρικόκομμάτι της κατασκευής, επιλέγοντας π.χ ένα 6γωνο, χιαστί ξυλάκια κλπ. και συνεχίζουν και στο πόσο καιπως θα ...επεκτείνετε το αστεροειδές σχήμα της νιφάδας.  


Σε όλα τα σημεία της κατασκευής θα χρησιμοποιήσετεολόκληρα ξυλάκια, χωρίς δηλαδή να τα κόψετε χαλώντας το στρογγυλεμένοτελείωμα της άκρης του καθενός, ενώ αν θέλετε να μεγαλώσετετο κάθε σχήμα δημιουργώντας κατασκευές ακόμη μεγαλύτερουμεγέθους απλώς θα χρησιμοποιήσετε περισσότερα ξυλάκια για την δημιουργία κάθε επιμέρους σχήματος της κατασκευής. 


Η επιτυχία του τελικού αποτέλεσματος, ειδικά για τασύνθετα σχήματα,βασίζεται στην απόλυτησυμμετρία του συνολικούσχήματος, στις ίσες δηλαδήαποστάσεις που πρέπει να βρίσκονται τα ξυλάκια σε κάθε σημείο της νιφάδας γι΄αυτό και αν σας είναι απαραίτητο χρησιμοποιήστε, ειδικά στην δημιουργία του κεντρικούσχήματος, χάρακα ή και μοιρογνωμόνιο για να υπολογίσετε σωστά και να βεβαιωθείτε ότι και κάθε επιμέρους σχήμα στο εσωτερικό μέρος της νιδάφας είναι απολύτως συμμετρικό με όλα τα όμοιά του και ότι τα ξυλαράκια που θα δημιουργούν το εξωτερικό σχήμα - τελείωμα της κατασκευής είναι τοποθετημένα στις ίδιες-ίσες αποστάσεις σε όλες τις πλευρές της κατασκευής. 


Αφού  σχηματίσετε την νιφάδα τοποθετώντας τα ξυλάκια στην σειρά και επικαλύπτοντας το ένα με το άλλο στα σημεία που ενώνονται, κολλάτε με το πιστόλι και ασφαλώς η πλευρά με τις κολλήσεις θα είναι η πίσω όψη της κατασκευής. 

Με μπογιά σε σπρέϋ ή με ένα μικρό πινελάκιβάψτε την κατασκευή σε όποια απόχρωσηθέλετε, ενώ φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επιπρόσθετα και άλλα στοιχεία όπως π.χ χρυσαφί μπογιά, πατίνες κλπ. ενώ, αν αυτό σας διευκολύνει, μπορείτε να βάψετε τα ξυλάκια πριναρχίσετε την συναρμολόγησή τους. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιουδήποτε τύπου μπογιά, οι καθαρά διακοσμητικέςαυτές κατασκευές που δεν πρόκειται να υποστούν την ταλαιπωρία του ...καθαρίσματος ή ναβραχούν θα διατηρηθούνανέπαφες ακόμη και αν το χρώμα που θα χρησιμοποιήσετε είναι ...πλαστικό για τοίχους ή τους δώσετε μια παλ απόχρωση με ...νερομπογιές. 


Αφού στεγνώσει εντελώς το χρώμα τιςκρεμάτε σε όποιο σημείο επιλέξετε από ένα λεπτό σκοινάκι ή πετονιά.
Μπορούν και να στολιστούν με μια σειρά led"ψείρες" και εκτός από κρεμαστά να χρησιμοποιηθούν και σαν επιτοίχιαχριστουγεννιάτικα διακοσμητικά όχι μόνο εσωτερικών αλλά και εξωτερικών χώρων,προστατευμένων όμως από το νερό της βροχής ειδικά αν το χρώμα που θα χρησιμοποιήσετε δεν είναι μπογιά για ξύλο. 
-->
ΠΗΓΗ:
soulouposeto
loading...