2/12/15

ΚΑΝΕΛΑ Η ΩΦΕΛΙΜΗ! Πέντε λόγοι που πρέπει να την προσθέσετε στη διατροφή σας!

H κανέλα κάνει πολύ καλό στην υγεία και πολλοί διατροφολόγοι συστήνουν να την προσθέσουμε στην διατροφή μας, επειδή έχει πολλά οφέλη, τόσο για το σώμα όσο και για την υγεία μας.
Διαβάστε τους πέντε λόγους για τους οποίους η κανέλα πρέπει να βρίσκεται σε κάθε σπίτι:

1) Μπορεί να προλάβει τον καρκίνο του εντέρου. Η χημική ένωση που δίνει στην κανέλα το χρώμα και τη χαρακτηριστική μυρωδιά της είναι και αυτή που αναστέλλει τη δημιουργία του
καρκίνου στο έντερο. Αυτό το πόρισμα προέκυψε από έρευνα που εκπονήθηκε τον περασμένο Μάιο στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, στο πλαίσιο ενός πειράματος που έγινε σε ποντίκια, στα οποία χορηγήθηκε αυτή η χημική ένωση που περιέχεται στην κανέλα. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι η προστασία αυτή που τους παρήχε η συγκεκριμένη χημική ένωση κατά της καρκινογένεσης, ισχύει και για τους ανθρώπους.

2) Μπορεί να καταπολεμήσει ιώσεις και κρυολογήματα. Αν προσθέσεις την κανέλα στο καθημερινό πρόγραμμα διατροφής σου, θα αρρωσταίνεις λιγότερο. Αρκεί να προσθέτεις κάνέλα στο γάλα ή τον καφέ σου, ή να πασπαλίζεις με αυτή τα pancake ή τα smoothie σου. Η κανέλα ταιριάζει γευστικά με διάφορες τροφές και ροφήματα, οπότε είναι εύκολο να την εντάξεις στην καθημερινότητά σου και να επωφελήθείς από όλα τα καλά που έχει να σου προσφέρει.

3) Η κανέλα κάνει καλό στη μνήμη, κάτι που έχει αποδειχθεί μέχρι ώρας από πειράματα που έχουν γίνει σε ζώα. Οι ερευνητές θεωρούν αυτονόητο ότι την ίδια επίδραση θα έχει και στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

4) Μπορεί να κρατήσει τον διαβήτη σε φυσιολογικά επίπεδα. Ειδικά για τον διαβήτη δευτέρου τύπου, τα αποτελέσματα είναι σημαντικά για τους ασθενείς του.
-->
Μιας και η κανέλα έχει μικρό κόστος, γιατί να μην την έχεις μόνιμα στο ντουλάπι της κουζίνας σου, ώστε να αρχίσεις να τη χρησιμοποιείς καθημερινά;

5) Ανακουφίζει από τις κράμπες και τον πόνο της περιόδου.
pentapostagma
loading...